Aplikasi Yang Berguna Untuk Pelajar

Kami yakin anda n kepunyaan Snapchat, Facebook, Instagram dan permohonan serupa yang lain yang dipasang pada telefon anda. Belaka, adakah anda sempat terwalak banyak aplikasi yang terhidang di Bangunan Google Play nan boleh berjasa kerjakan anda sebagai pesuluh. Dalam siaran ini, kami menutupi 12 permohonan tersebut.

Lain, tuntutan ini tidak akan membantu kamu bakal mengekalkan tulisan snap anda tetapi pastinya akan membimbing sira untuk belajar lebih baik dan menguruskan periode dengan makin cekap. Alat kajian yang disebutkan dalam catatan ini pula akan mendukung anda menguruskan kerja rumah sira dan melangkaui latihan anda.

Baca juga: 7 Tips dan Gerendel Android yang Ia Perlu Gunakan

Maka itu itu, mari kita gunakan teknologi kerjakan kelebihan kami dan temukan aplikasi Android terdahulu cuma-cuma untuk murid.

Apl Android untuk Murid Sekolah

1. HomeWork

Eksemplar cak bagi menjejaki kerja apartemen sira, aplikasi HomeWork membantu mengekspresikan umur pelajar anda. Engkau bisa menambah dan menjejaki semua yang teristiadat dibayar. Semasa mewujudkan jadual plonco, anda pun boleh menandakannya sebagai peperiksaan yang akan datang. Ia juga membolehkan anda melampirkan imej dan menetapkan peringatan buat kerja sira yang belum selesai.

Selain menyingsetkan kerja rumah, anda pun boleh menambah jadual tahun n domestik apl ini. Di samping itu, ia boleh membuat jadual waktu temporer dan menyimpan rekod mark / gred anda. Aplikasi ini sekali lagi membolehkan anda menambah kelepasan.

Apl perancang pelajar lain yang boleh anda cuba:

 • Jadual Inferior Saya: Jadual Periode
 • Perancang Sekolah Semangat saya
 • myHomework Student Planner

Muat turun aplikasi HomeWork

2. Semua Formula

Semua Formula berfungsi tanpa sambungan internet aktif dan adalah organ yang berguna untuk pelajar. Dia merangkumi semua formula matematik, fizik dan kimia berfaedah. Cak dapat rahmat kepada permohonan ini, masa ini anda boleh dengan mudah menyemak dan menyemak semula formula.

Pun Baca:
Cara Musnahkan Sediaan Carian Instagram di Android dan iPhone

Petisi ini sekali lagi menawarkan akomodasi carian. Selain itu, bahagian Kimia sekali lagi termasuk jadual berkala yang ditakrifkan.

Apl formula lain yang bisa anda cuba:

 • Deck Formula
 • Semua Formula PCM

Muat turun Semua apl Rumus

3. Bantuan Brainly Homework dan Solver

Podium pengajian pengkajian sosial yang membolehkan pelajar menyoal dan menjawab soalan, Brainly tersedia di web pula. Beliau termasuk semua subjek sama dengan matematik, fizik, muzik, ekonomi, sains sosial, sosiologi, dan analisis perniagaan antara lain.

Aplikasi ini mempunyai 1000+ moderator yang memastikan jawapan berkualiti tinggi.

Muat turun aplikasi Bantuan & Solver Homework Brainly

4. Socratic – Jawapan Math & Sambung tangan Rumah Kerja

Socratic adalah alat kajian yang hebat yang menggunakan AI (Kepintaran Buatan) cak bagi mengerti konsep-konsep yang wajib anda pelajari berdasarkan soalan yang diimbas. Kerja adalah mudah – anda melancarkan aplikasi dan menunjukkannya kepada soalan dari mana-mana subjek. Dengan bantuan AI, permohonan mengemukakan dia jawapan yang berkaitan dari laman web nan berbeza dalam susun atur berasaskan kad yang bagus.

Selain mengimbas soalan, beliau juga boleh menaip soalan anda. Ia menyokong pelbagai subjek seperti matematik, ilmu hayat, rekaman, bahasa inggeris, dll.

Juga Baca:
Selamat Akaun Snapchat Kamu dalam Hanya 5 Ancang Tercecer

Jika ia mahukan penyelesaian bakal soalan matematik sahaja, cuba aplikasinya:

 • Mathway
 • PhotoMath

Muat runtuh Socrates – Jawapan Math & petisi Bantuan Rumah Kerja

5. Duolingo: Belajar Bahasa Percuma

Duolingo merupakan aplikasi pembelajaran bahasa yang menjadikan bahasa pembelajaran menjadi permainan yang menyeronokkan. Sebabat ada anda cuba membiasakan bahasa Sepanyol, Jerman, Portugis, atau Inggeris, tuntutan ini mempunyai semuanya.

Beliau boleh menargetkan matlamat buletin yang berkisar antara panca setakat dua puluh minit. Aplikasi ini mesra pengguna dan membantu. Dan apa yang hebat ialah anda sungguh-sungguh percuma.

Muat terban Duolingo: Learn Languages ​​Free app

6. Hutan: Tetap titik api

Sekiranya anda sentiasa terganggu oleh telefon anda, dan sukar untuk kamu membagi tumpuan kepada peperiksaan nan akan menclok, jangan terbang. Aplikasi jenggala ialah permohonan kecil comel yang membantu anda kerjakan terus fokus dengan menanam semen di hutan maya.

Semak:
Top 10 WhatsApp Tips Setiap Konsumen App Ketergantungan Wajib Senggang

Selagi anda tidak menunggangi tuntutan lain kerjakan waktu nan ditetapkan, benih akan tumbuh menjadi pokok. Doang, jika kamu membuka bilang permintaan lain pada masa itu, pokok nan miskin ini akan menjadi semakin teklok.

Ketakjuban untuk membunuh pokok yang semakin meningkat kontributif menumpukan kepada perkara-perkara penting. Kerana, mengapa anda mahu gorok pokok kecil itu? Anda juga bisa mematok matlamat peribadi dan membandingkannya dengan rakan ia.

Muat runtuh Jenggala: Tunak fokus permintaan

Apl Android untuk Siswa Kolej

1. Trello

Cawis di semua platform, Trello merupakan aplikasi penganjur yang abadi lakukan petatar-peserta kolej. Peringatan, senarai tugasan ataupun penulisan pertinggal yaitu beberapa ciri yang menarik dari aplikasi ini. Sira juga boleh membentuk kayu dan senarai nan boleh anda kongsi dengan orang lain.

Selain itu, anda juga boleh melampirkan fail berpokok akaun Google Drive dan Dropbox anda. Alat kerjasama yang mudah dan mudah yang boleh sira gunakan untuk menguruskan projek individu dan kumpulan kedua-duanya.

Muat turun aplikasi Trello

2. CamScanner

CamScanner adalah aplikasi merenda nota hebat yang membolehkan engkau memperalat kamera telefon anda untuk mengimbas kayu sejati, papan hitam, dan juga cak disposisi wacana. Sepermai sahaja anda selesai mengimbas, anda boleh menyimpan imej dalam dimensi JPEG atau membuat PDF mulai sejak pelbagai imbasan.

Juga Baca:
5 Alternatif Prodeo lakukan CamScanner puas Android

Tuntutan ini juga termasuk ciri penanaman digdaya dan eskalasi auto nan menyampaikan imej berkualiti tinggi. Balasannya, apabila ia selesai, sira boleh berkongsi PDF alias JPEG dengan sesiapa melangkaui media sosial atau sebagai lampiran e-mel.

Muat roboh CamScanner – Apl Pembuat PDF telefon

3. Coursera: Tuntunan Dalam Talian

Sama ada dia mahu mencuba hobi yunior alias belajar kemahiran baru, apl Coursera adalah salah suatu aplikasi pendidikan terbaik di luar sana. Mudah lakukan mengemudi dan mempunyai kandungan yang baik.

Lagi Baca:
3 Permohonan OCR Terbaik untuk Mengekstrak Referensi bersumber Imej di Android

Aplikasi Coursera menawarkan cak bimbingan adapun subjek sebagai halnya sains komputer, perniagaan, dan seni. Anda boleh menstrimkan video dalam talian dan di luar talian. Selain itu, aplikasi ini tidak terhad kepada bahasa Inggeris, sira dapat sparing n domestik berpuluh-puluh bahasa lain seperti Cina, Portugis, Perancis, dll.

Petisi pendidikan lain yang boleh anda muat turun:

 • Khan Academy
 • Udemy Online Courses
 • Udacity – Pembelajaran Sepanjang Sukma

Muat turun Coursera: Permintaan kursus dalam talian

4. Kuiz: Belajar Bahasa & Vocab dengan Flashcards

Quizlet adalah suatu lagi alat kajian yang menjadikan pendedahan menyeronokkan dan menarik. Dia membolehkan ia membuat flashcards beliau sendiri dengan imej, bacaan dan audio nan menjadikan pembelajaran dalam pertualangan lalu mudah. Dengan fungsi apendiks folder, aplikasinya adalah terlazim bikin pelajar.

Semasa menjadi interaktif, ia juga membolehkan engkau melayari flashcards nan dicipta oleh anak adam tak, berkat ciri carian yang kuat. Kamu adalah aplikasi penataran yang hebat dengan banyak kandungan bermaklumat.

Muat roboh Quizlet: Learn Languages ​​& Vocab dengan petisi Flashcards

5. Evernote – Stay Organized

Permohonan pengambilan nota yang popular, Evernote membolehkan anda menjeput memo n domestik pelbagai ukuran. Seimbang terserah sira mahu menulis beberapa teks, membuat lakaran atau mengimbas kayu, Evernote melakukan segala-galanya. Ia juga membolehkan anda merakam video dan menambah kliping web lega nota anda semua intern apl yang sama.

Selain penyelarasan awan, Evernote pula membolehkan engkau bekerjasama dan mengurusi katebelece dengan turunan tak. Selain itu, anda boleh menetapkan peringatan, membuat senarai tugasan dan mencantumkan nota.

Check Out:
4 Alternatif Evernote Percuma lakukan Mengatur Hidup Anda

Apl cak disposisi lain nan boleh anda gunakan yakni:

 • Google Keep
 • Dokumen Google
 • Zoho Notebook
 • Microsoft OneNote

Muat jatuh Evernote – apl loyal teratur

6. Wrappup: AI Note Taker

Wrappup ialah petisi perakam celaan normal sira pada steroid. Apl pintar mengambil maklum balas Buatan Ampuh (AI) yang membolehkan sira menyerlahkan bahagian audio tertentu intern perian nyata. Dengan melakukan ini, dia boleh dengan mudah melompat ke bahagian itu tanpa perlu mendengar keseluruhan klip.

Dia juga boleh menambah nota dan menandakan sorotan anda sebagai tindakan atau keputusan dalam periode nyata. Peroleh hidayah kepada AI, ia secara automatik membusut kata kunci nan relevan ke kemuncak.

Juga Baca:
4 Clipboard Android Apps cak bagi Urus Urus Teks yang disalin dengan lampias

Menariknya, rakaman celaan boleh dicari, bermanfaat anda boleh berburu beberapa bacot tertentu nan disebut intern katebelece celaan. Anda boleh merakam seluruh kuliah menggunakan aplikasi ini dan pada masa yang setinggi menambah cak disposisi dan menyerlahkan bahagian pentingnya. Hebat, bukan?

Muat runtuh aplikasi Wrappup AI Note Taker

Beritahu kami Kegemaran anda!

Itu menyimpulkan senarai apl terbaik untuk petatar. Jadi, mana antara aplikasinya yang akan anda pasangkan?

Pun, adakah kami melupakan aplikasi kegemaran anda? Sebutkan sediaan anda di komen di bawah.

Lihat Seterusnya:
15 Apl Android Paling Berfaedah Anda Harus Pasang Tahun Ini

Source: https://ms.joecomp.com/12-best-free-android-apps