Cerita Keong Mas Bahasa Jawa

Cerita Pendek, Keong Mas Bahasa (Jawa Krama)

Ing keraton Daha, gesanga kalih tiyang perawan ingkang rupawan sanget jelita. Perawan nan elok jelita kesebat nduwe nami Candra Binar uga Dewi Fidah. kaping kalih putri sinuhun kesebat gesang bahagia sanget uga sarwa kecekapan.

ngantos mukawis dinten dathenga satiyang pangeran ingkang tampan sanget saking keraton Kahuripan datheng keraton Daha. Pangeran kesebat nduwe nami Raden Inu Kertapati. pangangkah kedathenganipun datheng keraton Daha yaiku konjuk nglamar Candra Kirana. kedathengan Raden Inu Kertapati disambut sanget sae dening yamtuan Kertamarta, uga akhiripun Candra Kirana ditunangkan kaliyan Raden Inu Kertapati.



 Cerita selengkapnya :



KLIK DISINI DOWNLOAD ukuran Word full


Source: http://bosoutletkarangsong.blogspot.com/2016/07/cerita-pendek-keong-mas-bahasa-jawa.html