Eh ada sandiwara tradisional baru la. Then kop drama ni macam kena dengan barang apa yang berlaku dalam hidup Iday sekarang. Iday kan mula berkenalan dengan Islam periode kerja sekali and waktu tu Selam memang seorang photographer. Memang kena lewat la. Hahaha


“Mencintaimu Mr Photographer nan sedang ditayangkan di Astro Congkak sekarang sebenarnya aklimatisasi pecah novel karya Emma Mariam. Diarahkan oleh Eyra Rahman dan terbitan MIG Productions Sdn Bhd.

Drama ini mengantikan Protagonis Seorang Cinderella dan punya 16 episod.

Antara pelakon yang n domestik dagelan ini adalah Syafiq Kyle, Hannah Delisha, Arash Mohd, Marisa Yasmin, Ariz Lufias, Aishah Azman, Amy Mastura, Hairie Othman, Elvina Chua, Ikmal Amry.


Sinopsi Drama Mencintaimu Mr Photographer

Aira Qaisara merupakan seorang gadis racau dan cak beranja-anja yang bercita-cita lakukan menjadi seorang peragawati seperti mamanya dan anak asuh kepada koteng tokoh perniagaan, Tan Sri Megat Miqdad; terpisah bersumber mama dan abg tersayang kerana salah faham, nan membuatkan mamanya diceraikan oleh papanya saat dia masih kanak-kanak. Aira yang enggak memafhumi erti perpecahan tersebut telah menanam adat benci dan marah kepada mamanya tanpa mengetahui sebab sebenar.

Nazmi Elyas atau Jemy, merupakan seorang jurugambar profesional yang terkenal dengan hasil kerja di dunia modelling. Koteng lelaki yang garang dan agak panas baran tetapi selalu cepat cair bila dengan Aira. Berkreasi dengan bermacam tipe wanita yang moden dan cantik doang hanya Aira sahaja yang bernas membuatkan dia jatuh hati. Jemy, sendiri anak nan bukan diakui pamor sebagai “Anak asuh” oleh ibunya sendiri. Peristiwa hitam yang dilalui oleh ibunya semasa silam telah menjadikan Jemy laksana anak asuh campakan.

Kerana sesak sayangkan Aira, Jemy sanggup bernikah dengan Aira di seberang, sebab berkat tentangan hebat dari kedang Aira yang mahukan Aira berkahwin dengan anak sahabat karibnya, Pasak negeri Roslan.

Dan, kerana peristiwa hitam ibu Jemy jugalah nan menjadi punca kepada perceraian dua lever ini minus rela. Mampukah Jemy mempertahankan haknya? Apakah yang sebenarnya berlaku kepada ibu Jemy sehingga beliau enggak dapat menerima Jemy sebagai anaknya? Bagaimana juga dengan Aira? Mampukah dia menjalani kehidupan tanpa nakhodanya?




Kalau korang nak tengok, boleh check sini :Mencintaimu Mr Photographer

Disebabkan Iday memang takde Astro karib rumah, so Iday memang tengok online je.

Ini drama kedua lakonan Syafiq Kyle yang Iday suka. Hehehe Selamat menonton korang!


Penafian (Disclaimer): Iday bukan akan bertanggungjawab ke atas sebarang kesilapan internal maklumat dalam blog ini. Iday tidak akan bertanggungjawab ke atas barang apa-apa ketakberuntungan, kecederaan, atau kerosakan ketimbang paparan atau dari mana-mana penggunaan proklamasi ini. Terma dan syarat ini adalah tertakluk kepada pertukaran pada bila-bila masa dengan notis alias tanpa notis.