Latihan Soal Order And Request

Soal Pilihan Ganda Materi Adjective Order

1. The Killers are…band.

A. an American popular

B. a popular American

C. black big

D. big black

Jawaban:

B. a popular American

2. He wore his … hat to the party.

A. black big

B. big black

C. a new exciting

D. an exciting new

Jawaban:

B. big black

3. This is … development!

A. a new exciting

B. an exciting new

C. old wooden

D. wooden old

Jawaban:

A. a new exciting

4. She sold the…chairs at a yard sale.

A. old wooden

B. wooden old

C. an old fat

D. a fat old

Jawaban:

A. old wooden

5. He called me…man!

A. an old fat

B. a fat old

C. old wooden

D. wooden old

Jawaban:

B. A fat old

6. He was wearing a… shirt.

A. dirty old flannel

B. flannel old dirty

C. old dirty flannel

D. plastic big blue

Jawaban:

A. Dirty old flannel

7. Pass me the …cups.

A. plastic big blue

B. big blue plastic

C. big plastic blue

D. old dirty flannel

Jawaban:

B. Big blue plastic

8. All the girls fell in love with the … teacher.

A. handsome new American

B. American new handsome

C. new handsome American

D. an old German blue

Jawaban:

A. Handsome new American

9. I used to drive … car.

A. a blue old German

B. an old German blue

C. an old blue German

D. beautiful young Greek

Jawaban:

C. An old blue German

10. He recently married a … woman.

A. young beautiful Greek

B. beautiful young Greek

C. beautiful Greek young

D. wonderful Italian new

Jawaban:

B. Beautiful young Greek

11. This is a … movie.

A. new Italian wonderful

B. wonderful Italian new

C. wonderful new Italian

D. slim Brazilian beautiful

Jawaban:

C. Wonderful new Italian

12. She is a … supermodel.

A. beautiful slim Brazilian

B. Brazilian beautiful slim

C. slim Brazilian beautiful

D. large blue logam

Jawaban:

A. Beautiful slim Brazilian

13. I’m buying a …

A. New cheap European car

B. European cheap new car

C. European new cheap car

D. Cheap new European car

Jawaban:

D. Cheap new European car

14. She told me not to forget to return her …

A. Red sleeping warm bag

B. Warm sleeping red bag

C. Red warm sleeping bag

D. Warm red sleeping bag

Jawaban:

D. Warm red sleeping bag

15. The … will be adopted tomorrow.

A. Funny grey fat cat

B. Funny fat grey pencelup

C. Grey funny fat cat

D. Fat funny grey cat

Jawaban:

B. Funny fat grey cat

16. He has read your …

A. Ancient Paras thick book

B. Thick ancient Durja book

C. Roman thick ancient book

D. Ancient thick Durja book

Jawaban:

B. Thick ancient Tampang book

17. The man who lives on the 4th floor of the … apartment building is my colleague.

A. Hexagonal small beautiful

B. Small beautiful hexagonal

C. Beautiful hexagonal small

D. Beautiful small hexagonal

Jawaban:

D. Beautiful small hexagonal

18. We used to have lunch on this … every day.

A. Wooden round black table

B. Round black wooden table

C. Wooden black round table

D. Black round wooden table

Jawaban:

B. Round black wooden table

19. The house is…

A. large and white

B. white and large

C. large white

D. White

Jawaban:

A. Large and white

20. They live in a… house.

A. large and white

B. white and large

C. large white

D. large

Jawaban:

C. Large white

Source: https://www.balkopites.com/2018/03/soal-adjective-order.html