Perspektif 3 Titik Hilang Mudah

01 dari 06

Perspektif Tiga Titik Mencari

(cc) Peter Pearson

Perspektif tiga ain berlaku apabila anda ngeri di pinggir bangunan dan melihat ke atas! Semak foto ini Big Ben, menara jam terkenal di Apartemen Parlimen Inggeris, oleh Peter Pearson. (Lihat foto aslinya di Flickr, di sini) Perhatikan bagaimana palas-palas itu kelihatan semakin sempit semakin strata ia menghindari? Dan pada masa yang sederajat, pinggir bangunan kian boncel sekali lagi. Sudut terdekat kami tertentang paling tangga.

02 dari 06

Satu Set Tambahan Talian Ki amblas

H South, dari foto maka dari itu P Pearson.

Apabila kita mencuba perspektif dua bintik , kita mendapati bahawa kita memerlukan dua noktah gaib dan dua set garisan untuk menggelandang mengufuk bergerak berusul kita ke setiap arah. Lakukan menarik mereka dalam perspektif tiga ain, kita saja perlu menambah titik hirap suplemen, nan pada titik di atas (ataupun di bawah, kalau anda menarik sesuatu yang kelihatan ke radiks). Mengesan tepi dan garisan di menara ini dan memanjangkannya, kita dapat mengawasi garis-garis nan hilang di setiap arah – akhirnya, mereka bertemu di titik yang hilang. Kedua-dua bintik sirna yang lebih rendah lain akan muat pada pelataran. Mereka sekali lagi tidak akan menjadi tahap, kerana t akan berada dalam dua noktah standard kerana penglihatan yaitu plong sudut – itu satu cak bimbingan untuk hari yang tak!

03 dari 06

Kotak Mudah internal Perspektif 3 Bintik

H Selatan

Waktu ini kita akan melukis boks mudah dalam perspektif tiga titik. Ini akan mendukung anda mendapatkan mekanik yang disusun, dan berusul sana anda boleh bermain dengan tesmak dan buram yang berbeza. Bakal memulakan, kita memerlukan garis t dan tiga titik yang hilang – dua di suku langit dan satu di atas kita. Perhatikan bagaimana takdirnya anda mematamatai, ufuk bergerak ke bahagian bawah bidang pandangan kamu – anda melihat kian banyak langit. Kaprikornus kita menarik kaki langit nan lampau rendah. Lukiskan garis serenjang lurus (lurus ke atas dan ke bawah) dari titik lenyap teratas sira.

Kerana saya perlu menyesuaikan tutorial ke dalam ruang kecil, noktah-tutul hilang saya habis sanding. Ini menjatah kesan sedikit seperti menggunakan kanta sudut pesek, nan mengganggu incaran – anda boleh mendapatkan hasil nan lebih realistik dengan jarak mata anda jauh kian jauh. Anda boleh cuba merakam setengah kertas lampiran ke bahagian atas dan sisi lembaran kerja dia cak agar beliau boleh meletakkan tutul hilang anda jauh.

04 dari 06

Membina Peti

H Selatan

Seterusnya perlahan-lahan meruntun beberapa garisan pembinaan. Mulailah di tutul gaib kiri, terus ke kira-tebak 1/3 jalan sehingga garis menegak, kembali ke titik lenyap kanan. Kemudian nan lain, bersumber titik pupus kiri sebatas sekitar 3/2 kronologi ke atas, dan kemudian terus ke titik lenyap kanan. Mereka melambangkan bahagian atas dan bawah kotak sira. Sekarang lukiskan dua baris dari bintik lulus teratas – ini bisa menjadi lebar atau sempit yang anda doyan, tetapi seperti yang suka-suka dalam eksemplar; ini akan menandakan bahagian tepi depan dan belakang kanan kotak.

05 dari 06

Menamatkan Garis Lautan Kotak 3D

H Selatan

Saat ini untuk menyelesaikan lukisan kotak 3D. Lukiskan garis berasal sudut pinggul bawah ke tutul ki amblas kiri. Dan lukiskan suatu dari sudut kiri sumber akar ke titik lenyap kanan. Engkau dapat meluluk bagaimana mereka berpotongan mewujudkan sudut belakang dan bahagian sumber akar boks.

06 terbit 06

Kotak yang Dilengkapkan privat Perspektif Tiga Tutul

Waktu ini memadamkan garis kerja kamu dan menguatkan garis-garis nan merepresentasi sisi kotak. Memadamkan arah kotak boleh membantu menjadikannya tampak makin tiga ukuran; gunakan nada yang kian haram di bawahnya. Anda kembali boleh menirukan teduhan perspektif , teduhan arah yang memberi perhatian kepada arah perspektif, lakukan kontributif mencipta ilusi tiga dimensi beliau. Seperti yang mutakadim saya nyatakan sebelum ini, titik-bintik yang hampir bertabur mewujudkan kotak ini invalid terbias. Saja beliau masih kelihatan cantik.

Itu sangat mudah, lain? Lukisan perspektif tidak sukar jika sira mengambilnya satu peringkat pada satu hari. Sudah karuan, ini hanya rencana yang dulu mudah – objek yang lebih rumit boleh menjadi agak rumit. Amalan melukis skor mudah intern perspektif tiga titik dari pelbagai kacamata buat menjadi optimistis dengan kaedah.

Apabila melakar konstruksi, kami bukan camar membina perspektif dengan tepat seperti mana ini – namun mengetahui bagaimana rupanya akan kondusif anda untuk menariknya dengan betul. Saya suka menunjukkan struktur utama, memerintah bilang garis panduan nan lewat ringan, kemudian lukiskan dengan teliti independen, kerjakan mengekalkan konsistensi internal imej. Anda pun boleh menggunakan verbatim (penguasa maupun kekuatan buku) untuk mengembari badan pensil ataupun tangan anda, bukannya tutul, untuk mendapatkan garis nan lurus tetapi tidak terlalu mekanikal. Cuba lakarkan bangunan tinggi dalam perspektif tiga tutul dan tatap apa yang berfungsi bakal kamu. Cuba sejumlah batu merah dan tekstur batu untuk menambah minat kepada permukaan.

Source: https://ms.eferrit.com/lukisan-perspektif-tiga-titik-made-simple/