Abstrak Soal Countable Noun Pilihan Ganda dan Jawaban –


countable nouns
atau benda yang dapat di hitung, dan lagi benda yang merupakan
uncountable nouns (mass nouns)
atau benda yang tidak dapat di hitung.

Countable nouns
merupakan substantif yang dapat dihitung secara langsung, misalnya :

  • one apple
  • two apples
    dan sebagainya.

Countable nouns
lagi dapat menggunakan kata sandang a alias an dan juga dapat dibuat normal dan dapat dihitung seperti :

  • person
  • box
  • coin
  • animal
  • bottle
  • table
  • cup
  • plate
  • chair
  • bag
  • cat
    dan lain-lain.

Berikut yaitu pendayagunaan
countable nouns
dalam kalimat :

  • I have a brother and two sisters.
  • Ryan has a cheese sandwich and an apple for breakfast
  • Do you like these photos?



1 – 10 Cermin Pertanyaan Countable Noun Seleksian Ganda dan Jawaban

1. I wonder how to climb trees without …

a. Branch

b. Branchs

c. Branches

d. Branching

Jawaban : C

2. Stamped kitchen … are usually cheaper than forged kitchen …

a. Knife

b. Knives

c. Knifes

d. Knifing

Jawaban : B

3. He cleaned up his kitchen sink after finding two …

a. Mouses

b. Mouse

c. Mice

d. Mousing

Jawaban : C

4. Have you ever been to the … ?

a. Island/islands

b. Island

c. Islands

d. Islandes

Jawaban : A

5. To improve database efficiency, they use these …

a. Method

b. Methodes

c. Methods

d. Methoded

Jawaban : C

Tatap Pula : Cak bertanya Coordinating Conjunction Pilihan Ganda dan Jawaban

6. … and flowers may brighten up your living room.

a. Vass

b. Vas

c. Vases

d. Vased

Jawaban : C

7. If you have other email … , please indicate them.

a. Address

b. Addresses

c. Address/addresses

d. Addressed

Jawaban : B

8. I love to visit both public and academic …

a. Library

b. Librarys

c. Libraryet

d. Libraries

Jawaban : D

9. How many … can we eat per week?

a. Eggs

b. Egg

c. Eggs/egg

d. Egges

Jawaban : A

10. There are a couple of … with antlers.

a. Deers

b. Deer

c. Deeres

d. Deered

Jawaban : B

11 – 20 Soal Countable Noun Saringan Ganda dan Jawaban

11. There is … water on the floor

a. some

b. any

c. many

d. a few

Jawaban : A

12. Do you have … food?

a. some

b. any

c. many

d. a few

Jawaban : B

13. … people come to my party .

a. some

b. any

c. many

d. a few

Jawaban : C

14. There is … men in the bus.

a. some

b. any

c. many

d. a few

Jawaban : D

15. There are … students here.

a. some

b. any

c. many

d. fewer

Jawaban : A

Baca Juga : Cak bertanya Conjunction Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

16. I don’t have .. money left

a. some

b. any

c. many

d. fewer

Jawaban : B

17. I collected … dolls

a. some

b. any

c. many

d. fewer

Jawaban : C

18. He pays me … money than I thought

a. some

b. any

c. many

d. fewer

Jawaban : D

19. Which of these following sentences is wrong?

a. I have so much apples to share.

b. There are several mugs left inside our living room.

c. We bought three rods and two balls at a olahraga center yesterday.

d. A pin is needed to clip our documents.

Jawaban : A

20. He lives inside an upper-floored room inside an apartment. He lives inside a …

a. suite

b. rooftop

c. penthouse

d. studio room

Jawaban : C

21 – 30 Soal Countable Noun dan Jawaban

21. There is a … inside my house

a. lamp

b. cats

c. motorbikes

d. studio room

Jawaban : A

22. My family own three … with their own equipment

a. lamp

b. cats

c. motorbikes

d. padepokan room

Jawaban : B

23. Many … are parking inside that area

a. lamp

b. cats

c. motorbikes

d. padepokan room

Jawaban : C

24. Waiters, please give…for berpenyakitan !

a. two sandwiches

b. animals

c. eggs

d. games

Jawaban : A

25. How many … are there?

a. two sandwiches

b. animals

c. eggs

d. games

Jawaban : B

Tatap Juga : Tanya Clause Bahasa Inggris Pilihan Ganda dan Jawaban

26. How many … for breakfast ?

a. two sandwiches

b. animals

c. eggs

d. games

Jawaban : C

27. How many … shall we play ?

a. two sandwiches

b. animals

c. eggs

d. games

Jawaban : D

28. How many … do you have ?

a. toys

b. sisters

c. motorcycle

d. car

Jawaban : A

29. I have two …, their name is Clara and Sinta

a. toys

b. sisters

c. motorcycle

d. car

Jawaban : B

30. I’ve comberan masalah with the …

a. toys

b. sisters

c. motorcycle

d. car

Jawaban : C

31 – 40 Teoretis Soal Countable Noun Pilihan Ganda dan Ki akal Jawaban

31. Do you like these …?

a. toys

b. sisters

c. motorcycle

d. car

Jawaban : D

32. There are two … in my food

a. hair

b. man

c. bathroom

d. party

Jawaban : A

33. Look at there, you can see a…?

a. hair

b. man

c. bathroom

d. party

Jawaban : B

34. Our house has three …

a. hair

b. man

c. bathroom

d. party

Jawaban : C

35. Thank you so much, i have a great time at the …

a. hair

b. man

c. bathroom

d. party

Jawaban : D

36. My mother wearing four rings and a …

a. neckalce

b. restaurant

c. babies

d. photo

Jawaban : A

Simak Juga : Soal Causative Verb Pilihan Ganda dan Kunci Jawaban

37. We build two hotel and a … in this town

a. neckalce

b. restaurant

c. babies

d. photo

Jawaban : B

38. Last year i have three …

a. neckalce

b. restaurant

c. babies

d. photo

Jawaban : C

39. Let’s take a … with me

a. neckalce

b. restaurant

c. babies

d. photo

Jawaban : D

40. My …still love derita

a. wife

b. children

c. plan

d. photo

Jawaban : A

41. in the corner you can see many …

a. wife

b. children

c. plan

d. d. photo

Jawaban : B

42. My family’s … is go to beach in this holiday

a. wife

b. children

c. plan

d. photo

Jawaban : C

Tanya ini sudah diperbaharui pada 25/04/2020 1:36 pm